söndag 19 december 2010

granen står så grön o grann i stugan..

I år fick vi äran att ge oss ut och själva hugga oss vår gran på en kompis fars marker här bortigenom.
Snö i luften, många minusgrader, pälsmössa,long johns, vantar, overall, edith i ryggan, 4-hjulsdrift på audin, thank god. Vi hamnade på helt oplogade "vägar" och med min sambo som värsta racerföraren bakom ratten, så får jag nog säga så.

I skogen var det loads med snö!! om vi säger så här att vi gick med snö upp till knäna på vissa ställen( alltså jag och andreas, inte ediths knän..)heeeeelt fantastiskt vackert! och så tyst, jag bli lika förundrad och fascinerad varje gång. Skogen viskade oss välkomna med sina dova knak från snö som tynger grenarna på granarna. Bara knarret från snön som pressas ihop under sulorna låter ikapp. Okej, och edith, som säger " oj oj oj" och "pappa pappa pappa" " titta titta titta" om och om och om och om igen....





Det här med att välja gran är ju inte lätt i vanliga fall, hos gran-handlaren med ett antal granar. Man kan lätt bli oense. Man har ju lite olika syn på det hela. Iaf i vår familj. Andreas tycker det är charmigt med en ful gran, han bryr sig egentligen inte så mkt ( bara han får såga, yxa och bära den..) Själv ser man ju det lite som ett konstverk och vill gärna syna, granska, göra utlåtanden och fundera.. Vad säger vi då om att ha en hel skooog granar att välja på...?? SVÅRT!







Vi hittade till slut iaf finfina granen vi alla 3 gillade, så den fick det bli. Skaka av den snön, fram med sågen, och wiiiiiii....där föll den, VÅR gran!






Lillfisen fick faktiskt oxå en alldelels egen gran, supersöt. ( kanske hon kan pilla på den och låta min gran vara ;-)


Nu har den tinat,granen. Isen från grenarna är borta, den har kommit till rätta på öfvre plan, fina julstassen är på och stjärnan har traditionsenligt satts i toppen av far i huset. Nu kan det bli fredag och julafton :))
må gott!
//Hanna

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar