söndag 28 november 2010

1:a advent, älgstek och snö

Tillagade älgstek ikväll. Sicken hit! Mums! riktigt mör och saftig sådär perfekt tillagad i ugn tills den nådde 56 grader. Helge ackompanjerades av pressad potatis, en vilt sås på skyn, lite matlagningsgrädde, rosmarin och fond & så lite gröna harrys och gele´till detta en hederlig gammal söndagsmiddag.

Med oss ikväll här hemma på fjäderskruden hade vi Jacob och Viktoria. Ett väldigt trivsamt och jordnära par som vi gillar mycket. ! nära till skratt och ett avslappnat lugn, thats our melody!

Under middagens gång ökade den vita nederörden utanför vårt fönster och när vi senare vinkade våra härliga gäster hejdå, kunde vi inte låta bli att gå ut både jag och Andreas,lite pirriga nästan. Utför att känna lite på flingorna och insupa den magiska tystnad som infinner sig då snön faller. Lite sådär bansligt förtjusta liksom...Andreas kände för o skotta. bara för att. och jag sopade lite med piasavakvasten och tog en runda i området. det knarrade sådär gott under kängorna där jag gick o njöt av allas adventsmys i stugorna. många har adventspyntat både i fönster och på fasad. Vissa i sina björkar och andra sina brevlådor. bara man pyntar.

Glad första advent på er. Snart är julen här :)

2 kommentarer:

  1. Imponerande Hanna! älgstek är grejer det och sen njuta av snön och första advent....härligt!!!! Mysig blogg du har!!!!! Njut vidare!!!! kram från Therese Leiner (planner uw ladies;)

    SvaraRadera
  2. Mys mys mys! :) Å vilken fin layout du fått till!

    SvaraRadera